Amerikan spor giyiminin en önemli parçalarından biri olan New Era şapkaları günümüzde de sık sık görmeye başlamadık mı? Kükreyen Yirmilerde kurulan New Era markası, bilinirliğini ve kreatifliğini her geçen gün daha da arttırdı dersek haksız bir yorum yapmamış oluruz. Peki New Era şapkalarının kullanımı günden güne nasıl değişti ve şu anda hangi trend parçalarla kombinlenebilir? Milagron ekibi olarak sizler için New Era tarihini inceledik ve günümüzde de kullanılan popüler kombinleri derledik!

1950’li yılların başında, özellikle spor giyimi benimseyenlerin vazgeçilmez parçası haline geldi New Era şapkalar. New Era şapkaların sevilmesinin ve sıklıkla tercih edilmesinin en önemli sebepleri; kafada sağladığı rahatlık, ayarlanabilirliği ve kullanılan canlı renkler! Yirminci yüzyılda ufuklarını genişleten New Era, NFL (Amerikan Futbol Ligi) için şapkalar tasarlamaya ve üretmeye başladı. Bununla birlikte; New Era, Avustralya Kriket Big Bash Ligi ve Manchester United'a şapka tedarik etti ve marka için uluslararası bir büyüme başladı diyebiliriz. Ürün yelpazesini ve uluslararası bilinirliğini bu hızla arttıran bir markanın günümüze kadar popülerliğini korumasına şaşmamalı!
New Era şapkaların kullanımı yalnızca spor kombinlerle sınırlı kalmadı ve kadın-erkek fark etmeksizin, hemen herkesin günlük sokak stiline eklediği bir parça haline geldi. New Era şapkalar, ürün yelpazesi de bir hayli genişledikçe; yazın sahillerde, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kot ceketlerle, kış aylarında ise sweatshirtlerle birlikte kullanılmaya başlandı. Kısacası, New Era, şapkaların yalnızca yaz mevsimine ait bir parça olmadığını herkese kanıtladı! Büyük halka küpelerle güzel bir uyum içinde olan şapkalar, uzun kolyelerle de birlikte düşünülebilir. Hip-hop stilini benimseyenlerin kombinlerinde bu ikiliyi sıklıkla görürüz. 
Kadınlar için hem açık saç ile hem at kuyruğu modeli ile kullanılabilen New Era şapkaların renk seçimi çok önemli. Kontrast yaratmak isteyenler açık renk saçlıysa siyah, gri, lacivert ve kırmızı gibi renkleri tercih edebilirken; esmerler ise beyaz, pembe, bej ve mavi renkleri deneyebilirler. 
Kadın-erkek, genç-yaşlı fark etmeksizin hemen herkesin en az bir adet New Era edinmesini ve stillerine bu konforlu dokunuşu katmasını öneriyoruz!
Kasım 08, 2021