Love Actually (Aşk Her Yerde):

İngiltere yapımı romantik komedi filmi olan “Aşk Her Yerde”, 2003 yılında vizyona girdi. Film, Noel yaklaşırken Londra’da yaşayan sekiz farklı çiftin aşk hikayesini ve birbirleriyle olan tesadüfi ilişkilerini anlatır. Yeni yılın şans ve mucizelerle gelebileceğini bizlere hatırlatan bu modern masalı, iyi hissetmek isteyen herkesin izlemesini öneririz.

The Polar Express (Kutup Ekspresi):

2004 yılında gösterime giren, yönetmenliğini Robert Zemeckis'in yaptığı animasyon filminin seslendirmelerinde Tom Hanks ve Andrew Ableson gibi isimler yer almıştır. Geçirdiği sıkıcı Noel’ler sebebiyle yeni yıl heyecanını ve inancını kaybeden küçük bir erkek çocuğu, bir trene atlar ve bu tren onun hiç bilmediği bir yere doğru yol almaktadır: Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na. Trende yaşanan mucizeler, çocuğun yeni yıl heyecanını geri kazanmasını sağlar.

Home Alone (Evde Tek Başına):

“Yılbaşı” denince çoğumuzun aklına gelen ilk film belki de “Evde Tek Başına”dır. Ailesi ile pek iyi anlaşamayan Kevin, aldığı ceza sebebiyle geceyi evlerinin çatı katında geçirir. Ertesi gün uyandığında fark eder ki, ailesi Fransa tatiline giderken onu evde unutmuştur. Kevin, başta korkar ama daha sonra bunun bir fırsat olduğunu fark eder ve evdeki maceralarına başlar.

The Holiday (Tatil):

2006 yılında gösterime giren romantik komedi filmi, işlerinde oldukça başarılı fakat ilişkilerinde de bir o kadar başarısız olan iki kadının tatile çıkmak üzere birbirleriyle evlerini değiştirmelerini anlatır. Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet ve Jack Black gibi isimler de başrolde yer alıyor.

Holidate:

2020 yılında vizyona girmiş olan Holidate, bayramlardan nefret eden Sloane (Emma Roberts) ve Jackson'ın (Luke Bracey) hikayesini anlatıyor. Her ikisi de yalnız oldukları için aileleri tarafından yargılanmaktadır. Ayrıca her ikisi de pek de başarılı romantik randevular tecrübe etmemektedirler. Fakat birbirleriyle tanıştıktan sonra akıllarına bir fikir gelir: holi-date olmak!

The Princess Switch (Prenses Anahtarı):

2018 yapımı filmde, Chicago'da pastacılık yapan Stacy, Noel'den bir hafta önce kendisine tıpatıp benzeyen güzeller güzeli Montenaro Düşesi Margaret ile karşılaşır ve ikili birkaç günlüğüne birbirlerinin yerine geçmeye karar verir. Filmde Vanessa Hudgens, Sam Palladio ve Nick Sagar rol alıyor.

Neşeli Hayat:

Listemizin sonuna Türk yapımı bir film de eklemek istedik! 2009 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı Neşeli Hayat filminde Rıza karakteri, geçimini sağlamak için Noel Baba kılığında bir oyuncakçıda çalışmaya başlar. Tek eksik, Rıza’nın Noel Baba’nın ne olduğunu bilmemesidir. Neşeli bir hayata sahip olmak için uğraşan küçük bir ailenin dramı Noel Baba ile bağdaştırılarak anlatılır.

Aralık 28, 2021