Costume Institute Gala, bilinen adıyla MET Gala, 1948 yılından bu yana her yıl Metropolitian müzesine bağış toplamak amacıyla gerçekleşiyor. “Modanın Oscar Gecesi” olarak anılan bu etkinlik, her sene mayıs ayının ilk pazartesi akşamı beğeniye sunuluyor. Dünyanın dört bir yanında ilgiyle takip edilen bu gecede, her yıl, belirlenen tema dahilinde kostümler sergileniyor. MET Gala'nın bu yılki teması "Amerika'da: Bir Moda Sözlüğü" idi. Galanın giriş şartlarından birisi, Covid aşısını yaptırmış olmaktı. Kırmızı halıda görmeye alışık olduğumuz Beyonce, Zendaya, Sarah Jessica Parker, Nicki Minaj gibi isimlerin yokluğu hayranlarını hayal kırıklığına uğratsa da kırmızı halıda boy gösteren çoğu ismin stili ise geçer not aldı. Gelin hep birlikte kırmızı halıya göz atalım!

Kırmızı halılarda oyuncu, şarkıcı ve televizyon yıldızlarıyla birlikte sosyal medya fenomenlerini de görmeye alıştık. Sosyal medya fenomenlerinden Dixie D'Amelio, bu yılki özel davet listesine girmeyi başardı. Dixie D'Amelio, MET Gala'da küçük siyah bir elbise ve beyaz eldivenlerle fotoğraflandı. Johnny Depp ve Vanessa Paradis'in kızı Lily-Rose Depp de MET Gala'da beğeni toplayanlar arasındaydı. Model, Chanel imzalı çiçek süslemeli ve pembe payetli bir bluz-etek takımla halıda yürüdü. Moda yazarları, bu takımın Lily-Rose Depp dışında herhangi birine kolay kolay yakışmayacağının da altını çizdi. Biz de bu yoruma katılıyoruz!
Hunter Schafer ise oldukça fütürist bir tarza büründü. Bizler, Hunter Schafer’in kostümü ile MET Gala’nın bu yılki teması olan "Amerika'da: Bir Moda Sözlüğü" arasında bir bağ kuramadık fakat en azından düz siyah bir elbise tercih etmemiş, bu sebeple takdir ediyoruz… 76 yaşındaki müzisyen Debbie Harry, bu moda etkinliği için özel bir Zac Posen parçası tercih etti. Genel görünümü parçalanmış bir Amerikan bayrağını andırırken, temayı tamamlamak için üzerine koyu mavi bir kot ceket giydi. 
Kim Kardashian ise vücudunu ve yüzünü tamamen örten siyah bir Balenciaga kostüm ile geceye katıldı. Kardashian’ın simsiyah görünümü sosyal medyayı salladı. Aktör Timothée Chalamet, "resmi eşofman" olarak adlandırılan beyaz bir takımla galadaydı. Görmeye alışık olduğumuz smokinleri tercih etmemesi hem hayranları hem de gazeteciler tarafından takdir edildi. Tenisin yeni yıldızı 18 yaşındaki Emma Raducanu, ABD Açık zaferinden günler sonra, siyah beyaz desenli elbisesiyle galadaydı.

Galanın ev sahiplerinden pop yıldızı Billi Eilish ise Marilyn Monroe ve Barbie bebeklerin stilinden ilham alan pembe, kabarık elbisesiyle ve bebek sarısı saçlarıyla kırmızı halıda yürüdü. Eilish'e galada eşlik eden kardeşi Finneas O'Connell kırmızı bir takım ve kırmızı takımına uyumlu bir maske tercih etti. Bieber ailesi ise siyahların uyumundan vazgeçmedi ve Hailey Bieber derin göğüs dekolteli uzun bir elbise tercih ederken, Justin Bieber ise beyaz gömlek-siyah ceket takımıyla galada yer aldı.

Riri geri döndü! Hayranlarını mutlu eden ve şaşırtan bir diğer isim ise kesinlikle Rihanna idi. Uzun zamandır kırmızı halılarda görmeyi özlediğimiz isimlerden biri olan Rihanna, erkek arkadaşı ASAP Rocky ile geceye katıldı. Rihanna’nın simsiyah görünümünü ASAP Rocky fazlasıyla renklendirdi.

Sosyal medyada yapılan anketlerde gördüğümüz kadarıyla ve bizce de gecenin en ihtişamlı ismi, Audrey Hepburn’ün My Fair Lady stilinden ilham alınarak tasarlanan elbisesiyle Kendall Jenner’dı.

Kasım 08, 2021